Kategorie

Producenci

Olejek Anyżowy, ETJA

Olejek Anyżowy, ETJA

Olejek Anyżowy, ETJA

Olejek anyżowy /Illicium Verum Seed Oil/

6,20 zł

Dodaj do koszyka

22 innych produktów w tej samej kategorii:

Więcej informacji

W 100 % naturalny olejek anyżowy, pozyskiwany z dojrzałych owoców biedrzeńca anyżu. Ułatwia trawienie, zapobiega wzdęciom, działa przeciwzmarszczkowo oraz chroni przed powstawaniem przebarwień na skórze.

ZASTOSOWANIE OLEJKU ANYŻOWEGO
trawienie i apetyt – reguluje czynności trawienne, działa dezynfekcyjnie na jelita, zmaga apetyt, łagodzi skurcze żołądka i bóle wątroby,
wiatropędne i rozkurczowe,
wykrztuśne - olejek anyżowy jest popularnym składnikiem mieszanek ziołowych na kaszel, rozrzedza zaległy śluz,
przeciwreumatyczne -zmniejsza ból i stany zapalne, stymuluje krążenie krwi,
uspokajające - kąpiel z dodatkiem olejku anyżowego relaksuje, koi nerwy.
pomaga w nerwicy i ułatwia zasypianie,
moczopędne,
antyseptyczne i przeciwzapalne,
afrodyzjak,
może być używany jako środek przeciwko wszom, pchłom, roztoczu i świerzbowi,
przeciwgrzybicze,
wspomaganie laktacji,
odświeżanie jamy ustnej,
łagodzi bóle menstruacyjne,
działa przeciwzmarszczkowo oraz chroni przed powstawaniem przebarwień na skórze,
łagodzi on dolegliwości związane z menopauzą,
zmniejsza skurcze narządów wewnętrznych, mięśni, skurcze i dolegliwości bólowe wywołane biegunką i stresem,
przeciwpasożytnicze i owadobójcze,
chroni skórę przed działaniem wolnych rodników i toksyn,
chroni przed działaniem promieni ultrafioletowych,
działa przeciwzmarszczkowo oraz chroni przed powstawaniem przebarwień na skórze,
ma właściwości oczyszczające, dzięki czemu pomaga w walce z trądzikiem,
pomaga oczyścić skórę z blaszek łuszczycowych, dezynfekuje,
odżywia i wygładza skórę.
stymuluje wzrost włosów,
naprawia uszkodzone włosy,
nawilża,
pomaga zwalczyć łupież.

SPOSÓB UŻYCIA
inhalacja,
moczenie stóp i dłoni,
olejowanie włosów,
dodatek do past do zębów, leków na przeziębienie, alkoholi smakowych,
masaż w własnym zakresie,
aromatyczna kąpiel,
dodatek do produkcji kosmetyków,
okłady.

POJEMNOŚĆ:
10 ml

ZAPACH
Orzeźwiający, słodki

KOLOR
Bezbarwny

DOBRZE KOMPONUJE SIĘ Z OLEJKIEM
Eukaliptusowym, pomarańczowym, lawendowym, sosnowym, z drzewa różanego, rozmarynowym.

PRZECIWWSKAZANIA
Stosować w bardzo małych ilościach, w większych może działać halucynogennie. Należy unikać kontaktu z oczami.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci.

POCHODZENIE
Włochy

  • Komentarze
  • Napisz swoją opinię

    Olejek Anyżowy, ETJA

    Olejek Anyżowy, ETJA

    Olejek anyżowy /Illicium Verum Seed Oil/

    Napisz swoją opinię